Antalya'da ev alacak olanların kandırılma riski sıfır olacak

Antalya'da ev alacak olanların kandırılma riski sıfır olacak
Antalya turizmin yanında aynı zamanda emlak anlamında da çok ciddi büyüklükte bir pazara sahip. Peki hangi uygulama ile Antalya'dan ev alacak olanların kandırılma riski sıfır olacak? İşte detaylar...

Tüm ülkede 15 Eylül'den itibaren yürürlüğe girecek olan ‘doğrulanmış ilan’ emlak düzenlemesiyle sayesinde emlak ilan sitelerindeki sahte ve yanıltıcı ilanların önüne geçilmesi sağlanacak. Düzenlenmenin hayata geçmesiyle birlikte konut satışı yapmak isteyen kişilerin e-Devlet üzerinden emlakçı yetkilendirmesi yapması gerekecek.

Bununla birlikte sektörde daha güvenli bir ortam oluşturulacak. Yeni düzenleme hakkında açıklamalarda bulunan emlak uzmanları sürecin zorlu ama tüketici açısından faydalı olacağını belirtiyor. 15 Eylül tarihinde yürürlüğe girecek olan düzenleme ile müşteri ve emlakçı arasında yetki belgesi sözleşmesi imzalanacak. İmzalanacak olan söz konusu belge yapılan diğer sözleşmeler sisteme yüklenecek.

Ancak bu işlemler gerçekleştikten sonra ilan verilebilecek. Söz konusu düzenleme ile fiyat endeksi dikkate alınarak fiyatlandırma yapılabilecek.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.