Antalya'dan en çok konut alan yabancıların ülkeleri belli oldu

Antalya'dan en çok konut alan yabancıların ülkeleri belli oldu
 Yazar / Alanya Medya
TÜİK verilerine göre Temmuz ayı konut satış istatistikleri belli oldu. Bu kapsamda il genelinde en çok konut alan yabancıların ülkeleri ve aldıkları konut sayıları da açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış verilerine göre konut satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,0 arttı. Temmuz ayında toplamda 127 bin 88 konut satıldı.

Yabancıların almış olduğu konut sayısı ise 2350 olarak tespit edildi. Buna göre söz konusu yabancıların aldığı konut sayısı % 16,1 azaldı. Yabancılar en çok konutu sırasıyla 878 konut ile Antalya, 752 konut ile İstanbul ve 218 konut ile Mersin oldu.

Yabancıların almış olduğu konut sayıları Ocak-Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42,0 azalarak 12 bin 811 oldu.

Ülkemizden en çok konut alan ülkelerin vatandaşları ise 485 konut ile Rusya Federasyonu, 171 konut ile Ukrayna ve 162 konut ile Almanya olarak kayıtlara geçti.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.