Antalyalı Rusyalılar hakimiyeti! Korsan taksici oldular bakın şimdide...

Antalyalı Rusyalılar hakimiyeti! Korsan taksici oldular bakın şimdide...
 Yazar / Alanya Medya
Ruslar Antalya’yı ele geçirdi… Önce korsan taksicilik yaptılar şimdi ise bakın ne yapıyorlar? Ruslar inceleme altına alındı

Antalya Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yoğun göç alan illerden biri haline geldi ve bu durum şehrin birçok sektörde kaçak faaliyetlerle karşı karşıya kalmasına neden oldu.

Rus ve Ukraynalılar kuaförlükten emlakçılığa evde yemek yapıp satmaktan korsan taksiciliğe kadar geniş bir yelpazede kayıt dışı işler yürütmeye başladı.

Bu kaçak faaliyetler özellikle Konyaaltı gibi ilçelerde yaygınlaştı. Konyaaltı'nda iki Rus okulunun kaçak olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu okullar hakkında inceleme başlatıldı.

Bu okullar resmi izin ve kayıt olmadan eğitim veriyor ve reklamlarını internet üzerinden yapıyor. Bir okul Türk kurs merkeziyle aynı adreste faaliyet gösterirken diğer okul 1-6. sınıflar arasında Rusça sertifikalı temel eğitim programları sunuyor.

Bu durum Antalya'daki yerel ekonomi ve eğitim sistemini olumsuz etkiliyor ve yetkililer bu tür kaçak faaliyetlere karşı tedbir almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Göç sonrası artan nüfus kentte hem emlak fiyatlarında artışa hem de kaçak sektörlerin büyümesine yol açtı.

Antalya'da yaşanan bu durum şehrin hem ekonomik hem de sosyal dinamiklerini zorlayarak yeni sorunlar ortaya çıkmasına neden oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.