Antalyalılar dikkat! Dikkat edilmezse ölüme kadar götürüyor!

Antalyalılar dikkat! Dikkat edilmezse ölüme kadar götürüyor!
Antalya’da içme suyu tehlikesi çığ gibi büyüyor. Fahiş rakamlara ulaşan su fiyatları ile vatandaşlar membağ sulara yönelirken o detayı atlıyorlar. Ancak, dikkat edilmezse ölüme kadar götürebiliyor.

Antalya’da %100’e varan damacana su artışları vatandaşları dağlık ve ormanlık alanlardaki membağ sularına yöneltti. Çeşme başlarında uzun kuyrukların oluştuğu su doldurma sıralarında vatandaşlar suyun ne kadar içilebilir olduğunu göz önünde bulundurmuyor.

Öyle ki, Konyaaltı ilçesine bağlı Hurma Mahallesi'ndeki kaynaktan su dolduran vatandaşlar belediyenin astığı uyarı tabelasına dahi önem vermiyor.

Kaynak başında belediye tarafından asılan yazıda; ‘’Belediyemiz tarafından bu su kaynağında yaptırılan analiz sonucunda koliform bakterisine rastlanmıştır. İçme suyu olarak tüketilmesi uygun değildir’’ ifadeleri kullanıldı.

Ancak uyarı üzerindeki bakteri ve uygun değildir gibi yazıların üzeri boyanarak suyun kullanımına devam edildiği görüldü.

Sudaki koliform bakterisine dikkat edilmez ve içilmeye devam edilirse hastalıklara yol açabileceği Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu tarafından belirtildi.

Manavoğlu açıklamalarında;

"Bu mikroorganizmaların kaynağına bakıldığında, sıcakkanlı hayvanların bağırsaklarında dışkı kökenli bir mikroorganizma. Topraktan, çamurdan, bitkiden de bulaşabiliyor. Bu mikroorganizmalar hastalık yapıcı etkiye sahip.

Mide bulantısı, kusma, ateş, halsizlik, karın ağrısı gibi rahatsızlık yapabilir. Özellikle bağışıklık sistemi düşük kişilerde, çocuklarda etkisi daha da artarak ölüme neden olabilir. İshal ve kusmanın ardından bu mikroorganizmayı yok edemezseniz hayati tehlikeye yol açabilir" ifadelerini kullanarak vatandaşları uyardı.

Alanya Medya / Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.