Antalya’nın meşhur sahilinin büyük sorunu...

Antalya’nın meşhur sahilinin büyük sorunu...
Antalya’nın Konyaaltı sahilinde dalgıçların yaptığı temizlik ağızları açık bıraktı. Deniz altından çıkan çöpler onlarca çuvalı doldurdu. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan meşhur sahilin görünmeyen yüzünün büyük sorunu...

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı sahilinde yapılan deniz temizliğinde çuvallarla çöp toplandı. Dalgıç ekipleri yarım saatlik kısa bir sürede deniz altından kola ve içecek şişeleri, çorap, şapka, toka, kapak gibi birçok çöp çıkardı.

27 kişilik bir ekiple 24 saat süren çöp toplama işlemi ile ilgili konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy ise, “Hafta içi günde 30 ton, hafta sonu da 60 ton çöp toplarız. Ve bunların büyük bir çoğunluğu da tek kullanımlık plastik olarak karşımıza çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Yetkililer sahillerdeki kirliliğin büyük bir kısmının tek kullanımlık plastiklerden oluştuğunu dile getirdi. En büyük sorunun bu plastikler olduğuna dikkat çeken ekipler vatandaşları duyarlı ve dikkatli olmaya davet etti.

Alanya Medya / Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.