Avokado ateş pahasına satılacak

Avokado ateş pahasına satılacak
İlçeimizin önemli tarım ürünlerinden olan avokado üretimi bu sene dibe çakıldı. Peki bu durum neden yaşandı. İşte detaylar...

Son zamanlarda yaşanan iklim değişikliği ve belli tarım ürünlerindeki modern sulama ve yetiştirme tekniklerine geçilememiş olmasından dolayı özellikle katma değeri çok yüksek durumda olan avokado üretiminde müthiş bir düşüş yaşandı.

Tarımın altın kuralıdır; sen hava şartlarına uyum sağlayacaksın hava şartları sana değil. Ülkemiz tarım anlamında adeta Bereket yuvası olmasına rağmen numuneler alınarak, toprak ve çevre şartları incelenerek bilimsel tespitler konularak yapılmayan yetiştirme teknikleri sebebiyle ve bir türlü kurulamamış olan modern sulama yöntemleri yüzünden birçok katma değeri yüksek tarım ürünü yetiştirilemeden telef oluyor.

Yetiştirsek de söz konusu verim az olduğundan dolayı ürün ne çiftçiyi güldürüyor ne de tüketici. Bu sene bu durum avokado da yaşandı. Hava şartlarının elverişsiz olmasından dolayı adeta dalında kuruyan avokado tüketiciye ulaştıüğında tane bazında 150-200 lirayı görecek gibi duruyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.