Avrupa turizmden zengin oldu, peki ya biz?

Avrupa turizmden zengin oldu, peki ya biz?
Avrupa turizmde bu sene rekor üstüne rekor kazançlar elde etti. Peki bunun sebebi nedir? İşte detaylar...

Türkiye sahip olduğu Akdeniz kıyı şeridi uzunluğu bakımından Akdeniz'in en uzun kıyı şeridine sahip olan ülkesidir yani Türkiye'nin sahip olduğu kıyı şeridi uzunluğu Fransa'nın ve İtalya'nın toplam Akdeniz'e olan kıyısından daha fazladır.

Ancak doğal yapısıyla her ne kadar söz konusu ülkelerden ileride olsak da işin içerisine insani faktörler girdiğinde durum değişiyor. İtalya, İspanya ve Fransa gibi ülkeler sahil şeridindeki kentlerinin mimarisi ile düzeni ile turizmdeki organizasyonuyla bizim maalesef önümüze geçiyor.İlgili durumunun düzelebilmesi için sahil bandındaki şehirlerimizin mimarisinin ve turizm faaliyetlerinin denetlenmesi gerekiyor. Söz konusu turizm ücretlerinin yüksek olması da önemli sorunlarımızdan biri olarak öne çıkıyor.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.