Bambaşka bir döneme giriyoruz ALANYA

Bambaşka bir döneme giriyoruz ALANYA
Alanya turizm bölgelerinin en sıra dışı güzelliklere sahip olanıdır ve çoğu turistik bölgede olduğu gibi bazı kurallar bura içinde geçerlidir aksi takdirde kural ihlalleri de para cezaları getirir işte konuya ilişkin detaylar.

Alanya turistik bazı bölgelerde yerlerde belli başlı kurallar hakimdir ve bu kuralların dışına da çıkıldığında elbette o bölgede ya da semtte kentte kural ihlali sebebiyle kanun gereği para cezalarına baş vurulur işte bu hususta Alanya içinde bir durum vardır işte detaylar.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Antalya ve Alanya dahil Türkiye genelinde apartmanlardaki gürültü kirliliğini azaltmak amacıyla yeni bir düzenleme getirdi.

Resmi Gazete de yayımlanan bu karara göre özellikle turistik bölgelerdeki apartman sakinleri yüksek sesle müzik dinlemek veya ev partileri düzenlemek gibi gürültü yaratan eylemler için dikkatli olmalıdır.

Bu tür davranışlar için verilen cezalar 2024'te 7.667 TL'ye yükseltildi. Vatandaşlar gürültü şikayetlerini Alo 181 hattına iletebilecek ve tek bir şikayet üzerine bile ceza uygulanabilecek.

Bu düzenleme Antalya ve Alanya gibi popüler turizm bölgelerinde yaşam kalitesini artırmayı ve komşuluk ilişkilerini iyileştirmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.