Bildiğiniz İncirleri Unutun! Bu incir bambaşka! Alanya-Antalya-Mersinde sıkça görülüyor!

Bildiğiniz İncirleri Unutun! Bu incir bambaşka! Alanya-Antalya-Mersinde sıkça görülüyor!
 Yazar / Alanya Medya
Şifa arayanların şifacısı olarak adlandırılıyor ve bilinen incir türlerinden değil. Bu incir bambaşka Antalya Alanya ve Mersin bölgelerini gezenler bilir bu oralarda sıkça görülüyor.

Frenk inciri Türkiye'nin Akdeniz bölgesinde özellikle Alanya Mersin ve Antalya gibi illerde yetişen ve halk arasında dikenli incir olarak bilinen bir bitkidir. Son dönemde bilim insanlarının ilgisini çeken bu meyve içerdiği zengin besin öğeleriyle dikkat çekiyor. Kimyager Aslı Aktaş tarafından yapılan araştırmalar Frenk incirinin antioksidanlar açısından zengin olduğunu ve bu sayede hücreleri serbest radikallerin zararlarından koruduğunu ortaya koydu. Yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği potasyum magnezyum ve kalsiyum gibi minerallerle kemik sağlığını desteklediği vurgulandı.

Laboratuvar sonuçlarına göre Frenk inciri amino asitler açısından da zengin olup cilt hücrelerinin yenilenmesinde önemli rol oynayabilir. Böylesi güzel meyvenin ekstresi ve yağı nemlendirici kremler serumlar ve yüz maskelerinde kullanılabilirken anti-aging etkileri nedeniyle besin takviyelerinde de tercih edilmektedir.

Frenk inciri sağlık açısından büyük faydalar sunan cilt sağlığını destekleyen ve yaşlanma karşıtı özellikleriyle dikkat çeken bir bitki olarak öne çıkmaktadır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.