Bir buçuk milyon turist bölgemize geliyor

Bir buçuk milyon turist bölgemize geliyor
Romanya ile Türkiye arasında yapılan anlaşma gereği, bundan böyle Romanya vatandaşları kimlikle ülkemize giriş yapabilecekler. İşte bu sebepten dolayı bir buçuk milyon Romanya vatandaşı ülkemizdeki tatil bölgelerine akın edecek.

Türkiye ile Romanya arasında gerçekleştirilen anlaşma gereği Romanya vatandaşları Bundan böyle ülkemize sadece kimlikleriyle giriş yapabilecekler. Anlaşmanın haberini alan Romanya vatandaşları hemen tur operatörlerinin yolunu tutarak ülkemizin Ege ve Akdeniz kıyı şeridine yönelik düzenlenen çok sayıda tatil paketini satın aldılar. Bunun yanında özel araçları ile beraber bölgeye gelecek olan Romanya vatandaşları da bulunmaktadır.

Turizm işletmecileri ise Romanya’dan Türkiye’ye gelen turistlerin sayısında en az yüzde 30 artış beklediklerini belirtti. Pasaport ve vize masraflarının kalkması, bütçenin tamamen tatil harcamalarına ayrılacağı anlamına gelmesi sebebiyle özellikle Alanya'da ve Antalya'da hareketli günler yaşanacak diyebiliriz. İki ülke arasında yapılan bu anlaşma Türkiye’nin turizm gelirlerini artıracak önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.