Bu depremler ne demek oluyor? Alanya deprem bölgesinde mi?

Bu depremler ne demek oluyor? Alanya deprem bölgesinde mi?
Ilçemiz Alanya'da ve Akdeniz'in çok çeşitli yerinde yaşanan depremlerin son zamanlarda meydana gelmesi sebebiyle vatandaş tedirgin. Peki Alanya deprem bölgesinde mi? Bu son depremler neden meydana geliyor?

Son yaşanan depremler Akdeniz'in birçok yerinde hissedildiği gibi Alanya'dan da hissedildi. AFAD verilerine göre en son yaşanan deprem 4.2 büyüklüğündeydi. Türkiye'nin deprem haritası incelendiğinde Alanya'nın deprem bölgesinde olmadığı görülse de Uzmanlar tarafından belirtildiğine göre halen Kıbrıs yayı denilen bir yay üzerinde meydana gelebilecek çeşitli depremler bulunmaktadır.

Bu her ne kadar büyük bir risk oluşturmasa da yine de binaların Depreme dayanıklı olması tüm ülkede olduğu gibi Alanya'da da gerekli bir durumdur. Deprem bölgesi olmaması sebebiyle özellikle ilçemizde çok sayıda yüksek katlı ve eski bina dikkati çekmektedir. Söz konusu binaların durumları incelenmeli ve Alanya için durum tespit çalışmaları yapılmalıdır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.