Bu iş nereye gidiyor Alanya

Bu iş nereye gidiyor Alanya
Alanya haller böyle durumlar biraz karışık ama düzelecek turizm bu hatta güzel bir turizm cennetindeyiz daha fazla beklemez bekleyemez işte detaylar.

Alanya'daki Hamdullah Emin Paşa Vakfı'na devredilecek 5 yıldızlı otellerin kira süresinin dolmasına az bir zaman kala bölgedeki turizmcilerden çağrılar yükseliyor.

Vakfın Paşa Bay ve Kemal Bay otelleri kira sürelerinin sona ermesiyle vakfa devredilecek ve bu devir bölgenin turizm ve eğitim sektörleri için büyük önem taşıyor.

Turizmciler otellerin açık ihale ile şeffaf bir şekilde kiraya verilmesini ve kiracıların önceliğinin ticaret değil eğitim olması gerektiğini vurguluyorlar.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu Hamdullah Emin Paşa Vakfı'nın eğitim alanında yaptığı katkılardan ve bu otellerin getirilerinin vakfın faaliyetlerini sürdürmek için ne kadar değerli olduğundan bahsediyor.

Dahaoğlu vakfın amacının ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlamak Alanya ve köylerinde eğitim tesisleri kurmak olduğunu belirterek kira değerlerinin düşük kaldığını ve yatırımcıların ilgisini çektiğini ifade ediyor.

Dahaoğlu beş yıl sonra yapılacak ihalede Alanya halkının süreci yakından takip ederek ekonomik olarak daha uygun bir değere otellerin kiralanmasını sağlamasını umduğunu ve kiracılarının eğitime öncelik vermesi gerektiğini dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.