Bu sefer de çocuklar risk altında

Bu sefer de çocuklar risk altında
İlçemizde bulunan otellerin ve işletmelerin havuzları bu yıl hiç olmadığı kadar talep görmekte. Peki havuzlarla ilgili çocuklar hangi risklerin altındalar?

Havaların erken ısınması ve aşırı diyebileceğimiz düzeyde seyreden sıcaklıklar sebebiyle vatandaşlar ve turistler havuzlara akın etmektedir. Otellerin doluluk oranında bu anlamda incelendiğinde neredeyse tam kapasitedir.

Bu durumda gencinden yaşlısına birçok insan havuza girerek serinlemeye çalışmaktadır. Ancak yetişkinlerin vücutlarında bulunan bakteriler havuzlarımız her ne kadar temizlense ve numune alınıp test edilse de çocuklarda olumsuz etki yaratmaktadır.

Özellikle çok kalabalık olan havuzlara bu anlamda çocukların sokulmaması çok önemlidir. Ailelere verebileceğimiz en önemli tavsiye havuz yerine denizi kullanmaları yönündedir. Özellikle yoğun geçen Turizm sezonunda rahatlama yaşanıncaya kadar bu tedbirler alınmalıdır.

Öbür türlü yaşanacak olan rahatsızlıklar sebebiyle çocukların olumsuz etkilenme durumları söz konusudur. İlçe Devlet Hastanemizin de onu düşünüldüğünde söz konusu durum büyük tehlike yaratmaktadır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.