Bu yaz Alanya'yı bekleyen tehlike

Bu yaz Alanya'yı bekleyen tehlike
Turizm sezonunun başlayacağı Şu günlerde geçmiş yıllarda neredeyse Kıl payı diye tabir edebileceğimiz bir şekilde kurtardığımız bir tehlike dağlarımızda Hala devam etmekte. Peki o tehlike nedir? Nasıl müdahale edilebilir? Detaylar haberimizde...

Ülkemizde son yıllarda küresel ısınmanın da etkisiyle beraber yaz aylarında rekor sıcaklıklar görülmekte. Söz konusu sıcaklıklardan dolayı çok büyük orman yangınları meydana gelmektedir. Ülke tarihimiz boyunca söndürülmesi bu kadar zor ve bu kadar hasar veren yangınlarla daha önce karşılaşmamıştık.

Tüm şehirlerimizde var olan tehlike yağ sıcaklıklarının rekor seviyelere ulaştığı ilçemizde de bulunmaktadır.

Dağlarımızda bulunan yağlı çam ağaçlarının bir yangın durumunda diğer ağaçlardan 10 kat daha çabuk tutuşabileceğim ve bu ağaçların oluşturduğu ormanların var olması sebebiyle telafisi mümkün olmayan hasarların meydana gelmesi durumu da söz konusudur.

Bu sebepten dolayı bahsedilen çam ağaçlarının kademeli olarak sökülerek yerlerine yangını tetikleme riski daha az olan ağaçların dikilmesi gerekmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.