Dar gelirlinin ve orta gelirlinin Alanya'da yeri yok

Dar gelirlinin ve orta gelirlinin Alanya'da yeri yok
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'da yaşanan ekonomik gelişmeler ve son zamanlarda oluşan piyasa şartları özellikle dar gelirliyi ve orta gelirliyi zor durumda bırakıyor.

İlçemizde yaşanan konomik olumsuzluklar ilçemizde bulunan yerli ve yabancı birçok kişiyi etkilemektedir. Alanya son zamanlarda yaşanan büyük ekonomik çalkantıları çok derinden hissetmektedir. Durum böyle giderse daha çok etkileyecektir. Söz konusu göçlerin temel sebebi inşaat ve emlak sektöründeki deyimi yerindeyse çöküştür.

İlçemizden son birkaç yıldır yoğun bir biçimde emlak alımı yapan Rus ve Ukrayna vatandaşları çeşitli sebeplerden dolayı evlerini satışa çıkardılar. Mevcut durumda da söz konusu Rus ve Ukrayna vatandaşlarına yönelik yeni konut satışları meydana gelmemektedir.

Bu da emlak piyasasında bitmiş olan dairelerin ve konutların satışını çok olumsuz yönde etkilemiştir. İnşaat sektöründe Yaşanan bu çöküşten kaynaklı sektör çalışanları da para kazanamaz hale gelmiştir.

Ustasından kalfasına emlakçısından müteahhitine ve mühendisine kadar birçok kişiyi söz konusu emlak krizi etkilemektedir. Bu durumun düzelmemesi durumunda yaz dönemi bitmeden ülkemizden ekonomik kaynaklı sebeplerden dolayı göçler artarak devam edecektir. Ayrıca artan kiralar ve yaşam maliyetleri yüzünden orta sınıf ve dar gelirli vatandaşların ilçemizde yaşayabilmeleri de mümkün gözükmüyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.