En Son Gelen Turisti de Kaçırdık

En Son Gelen Turisti de Kaçırdık
Alanya güzelliklerinin yanı sıra insan samimiyetiyle de dillere destek olan gidip görüp beğenmedim diyenin çıkmayacağı kadar harika bir şehirdir ve bu güzellikleriyle Türkiye ekonomisi üzerinde önemli etkiye sahip bir yerdir işte detaylar.

Alanya eşsiz bir şehir olarak her zaman tarihinden enstanteneler sunabilen kültürel tarihi zenginlikleri olsun her anlamda benzersiz bir şehir olmaya devam ediyor özellikle eskiden bu zamana gelene kadar kişilerin zevk içinde gidip görebileceği plajlarını sahillerini kullanabileceği etkileyici şehirdir işte detaylar.

Alanya tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin turizm ekonomisine önemli katkılar sağlayan bir şehir olmasına rağmen son dönemde farklı bir gündemle gündemde.

Temmuz ayında otellerin doluluk oranları geçen yıla göre %30 düşerken sektör temsilcileri yüksek fiyatların yerli ve yabancı turistleri kaçırdığını belirtiyor.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar yüksek maliyetlerin enflasyonla arttığını ve bunun tatil fiyatlarına yansıdığını ifade ederken Avantgarde Collection CEO’su Cenk Öztanık yerli turistlerin yüksek fiyatlar nedeniyle Yunan adalarını tercih ettiğini vurguluyor.

Antalya'daki doluluk oranları %70 seviyelerinde olup otel fiyatları düşse de maliyetler yüksek kalıyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu Rus turistlerin en fazla konaklayan grup olduğunu belirtirken Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Artıç Ortadoğu pazarından beklenen turist sayısına ulaşamadıklarını söylüyor.

Bono Restoran ve Otel İşletmecisi İdris Akgül ise doluluk oranlarının geçen yıla göre %20-30 düştüğünü ve son dakika turistlerinin Türkiye'nin pahalı olduğunu duyup gelmekten vazgeçtiğini belirtiyor.

Sektör temsilcileri yüksek fiyatların turizmi olumsuz etkilediğini ve maliyetlerin kontrol altına alınarak fiyatların düşürülmesi gerektiğini savunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.