Gecikmedi Tepkiler Çığ Oldu Büyüdü

Gecikmedi Tepkiler Çığ Oldu Büyüdü
Evet tepkiler kesinlikle gecikmedi ve o adadaki turistlere tepki ise çığ oldu adeta ve büyüdü kamu hizmetlerinin tüketilmesi bardağı taşırandı işte detaylar.

Çılgın tatilde ön görülenin dışında bir takım şeyler oluyor ve bunlar halkı da turistleri de çılgına çevirmeye yetiyor işte o adadaki mevcut yerel halk ya da turistler de kışkırtıldı mı yoksa başka şeyler mi döndü işte detaylar.

Mayorka adasında turizme karşı büyük bir tepki oluşmuş durumda ve adada yaşayan Sonia Ruiz turistlerin neden olduğu konut krizini anlatırken kiraların aşırı yükseldiğinden ve yeni bir yer bulmanın neredeyse imkansız hale geldiğinden şikayet ediyor.

Bu sorunlar nedeniyle partneriyle ayrılsalar da birlikte yaşamaya devam ediyorlar ve turizmin kamu hizmetlerini tükettiğini belirten aktivist Pere Joan Femenia "Daha Az Turizm Daha Fazla Yaşam" hareketine liderlik ediyor ve turistlerin adanın doğal kaynaklarını ve kamu hizmetlerini aşırı derecede kullandığını vurguluyor.

Femenia uçuşlar ve yolcu gemileri üzerindeki sınırlamaların adadaki baskıyı azaltabileceğini savunuyor ve balear Adaları'nda turizmin getirdiği ekonomik kazançlar tartışma konusu olurken geçen yıl adalara 14 milyon yabancı turist geldiği ve bu yıl bu sayının 20 milyona ulaşabileceği öngörülüyor.

Turizmin yerel ekonomiye katkısı ve yaşam maliyetleri üzerindeki etkisi sadece Mayorka bölgesinde değil İspanya'nın diğer bölgelerinde ve Avrupa'nın genelinde de tartışılıyor ve Barcelona'da turistlere karşı düzenlenen protestolar da bu tepkilerin bir yansıması.

İngiliz turist Adam Green ise turistlerin ekonomiye katkıda bulunduğunu savunarak turizmin iş ve maaş sağladığını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.