Gelen turist sayısının haddi hesabı yok ama kimse otellerde kalmıyor

Gelen turist sayısının haddi hesabı yok ama kimse otellerde kalmıyor
Alanya'ya gelen turist sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Söz konusu turist sayısının artması otelleri doldurmaya neden yetmedi?

Son zamanlarda Alanya'ya gelen turist sayısının haddi hesabı yok. Ancak buna rağmen oteller dolmuyor.

Oteller %70 ve %80 doluluk bandında kalmaya devam ediyor. Peki bu durum neden böyle? Bu durumun bu şekilde olmasının en büyük sebebi yabancı turistlerin Alanya'dan satın aldıkları konutlardır.

Gelen turistler almış oldukları evlerde kalıyor ve akrabalarını da burada misafir ediyor. Bu sebepten dolayı otellerde de tam doluluk oranına ulaşılamıyor. Her yıl sezon ortasında Alanya'dan yer bulabilmek neredeyse imkansızken Bu yıl otellerin tamamı neredeyse tüm tarihlerde konaklamak için müsait durumda.

Otellerde bu sorunu çözebilmek için yerli turiste yönelmeye başladı. Oteller söz konusu fiyatları yerli turistlerin konaklayabilmesi için olabildiğince aşağıya çekiyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.