Hissedilenin Ötesinde Rekor Sıcaklığa Hazır Olalım

Hissedilenin Ötesinde Rekor Sıcaklığa Hazır Olalım
Evet hazır olunmalı rekor sıcaklıklar mı geliyor yoksa mevsim normalleri biraz daha mı zaman alacak peki ya daha mı sıcak geçecek işte detaylar.

Alanya ülke genelinde değişik bir durum hakim sıcaklar sürecek mi mevsim böyle mi ilerleyecek yoksa sıcaklarda gene rekora mı koşacağız gelin hep birlikte detaylara bir bakalım işte ayrıntılar.

Son haftalarda İstanbul'da yaşanan yüksek sıcaklık ve nem yaşamı zorlaştırırken önümüzdeki günlerde daha da kötüleşecek.

Bu hafta sonu Afrika ve Basra'dan gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle İstanbul ve çevresinde sıcaklık rekor seviyelere ulaşacak hissedilen sıcaklık ise 40 dereceyi geçecek.

Edirne Kırklareli Tekirdağ Kocaeli Sakarya ve Yalova gibi illerde de benzer sıcaklıklar bekleniyor.

Bazı bölgelerde sağanak yağışlar görülecek olsa da bu yağışlar sıcaklıkları düşürmeyecek.

Meteoroloji uzmanları sıcak hava dalgasının hafta başında etkisini kaybedeceğini ve sıcaklıkların mevsim normallerine yaklaşacağını öngörse de sıcaklıkların yine de mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.