İlk defa bu denli şiddetli geldi, tüm Alanya risk altında

İlk defa bu denli şiddetli geldi, tüm Alanya risk altında
Son yıllarda yaşanan meteoroloji olayları bölgemizde çok şiddetli olarak hissedilmektedir. İlk defa bu kadar şiddetli gelen kuraklığın ilçemize yarattığı risk nedir?

Öncelikle belirtmek gerekiyor ki bölgemiz aynı zamanda tarım bölgesidir. Eşsiz ekosistemi ve florasıyla çok sayıda canlı türüne ev sahipliği yapmaktadır. İşte bu şiddetli kuraklık bu doğal özelliklerimizi tehlikeye sokuyor.

Bahsettiğimiz kuraklık son yıllarda yaşanan en yüksek buharlaşma kaynaklı kuraklıktır. Meyve ve sebze dalındayken dibinde su varken kuruması durumu dahi söz konusudur. Yani siz bahçenizi komple bir klimalı ortam içine alamayacağınıza göre tarım alanlarını serinletecek bu şekilde bir tesisin oluşturulması da mümkün olmadığı göre, çok sayıda tarım ürünü, bu şekilde giderse daha dalından toplanamadan telef olacak.

Bu da ilçemizde yaşayan ve gelirini tarımla sağlayan %40'lık nüfusun gelir sıkıntısı yaşaması anlamına gelmektedir. Ayrıca Alanya'da üretilen birçok tarım ürünü ihraç edilmektedir. Anlayacağınız yaşanacak olan söz konusu kuraklığa bilimsel tedbirler alınarak çözüm bulunmazsa bu sorun sadece Alanya'nın sorunu olarak kalmayacak.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.