İnanılır gibi değil ama Alanya’ya yağmur geliyor

İnanılır gibi değil ama Alanya’ya yağmur geliyor
Alanya sıcaklarıyla ünlü bir ilçe, fakat son günlerce bu sıcaklar ister inanın ister inanmayın ama yağmura yerini bırakacak görünüyor. İşte yağmurun yağacağı tarih.

Alanya çok sıcak günler geçiyor son günlerde derecede neredeyse termometre ekranlarına sığmayacak şekilde ilerliyor. Fakat kısa bir süre sonra yağmur sevinciyle Alanya halkı bir nebze olsun sıcaklıklara ara verecek.

Alanya Haziran ayının gelmesiyle aşırı bunaltıcı sıcakların esiri olmuştu. Meteoroloji ise bu sıcakların yakında sona ereceğinin sinyallerini verdi bile. Hava sıcaklıkları tam tarih vermek gerekirse haziranın 9'una kadar sürecek. Mevcut yüksek sıcak hava ise hayatı zorlaştırmaya devam ediyor.

Kavurucu sıcaklar Cumartesi günü 37 derece olarak en yüksek değerini gördü nem oranı ise 54 oldu. Fakat bu böyle devam etmeyecek diyen meteorolojiden uyarı geldi ve Pazar günü Alanya'da sıcaklık 34 derecelere düşüp yağışların başlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.