İnşaat sektörünü sevindiren beklenmedik gelişme

İnşaat sektörünü sevindiren beklenmedik gelişme
 Yazar / Alanya Medya
Son zamanlarda adeta kan ağlayan ve iflas eden inşaat şirketlerinin varlığıyla çöküşe doğru giden inşaat sektörü beklenmedik bir gelişme ile tekrar ayağa kalkıyor.

Alanya'da Temmuz ayında inşaat ve emlak sektöründeki gelismeler sektör temsilcilerini umutlandırdı. İnşaat sektöründe geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %10 artışla bin 673'e çıktı. Konut satın alan yabancılar arasında Rus vatandaşlarının varlığı dikkatçekmektedir. Yabancıya yapılan konut satışları ise bir önceki aya göre %50 artarak 656'ya yükseldi.

Söz konusu inşaat sektöründeki gelecek hedefleri de ilgili istatistikler doğrultusunda belirlenecektir. Bu durumda mevcutta devam eden projeleri bulunan inşaat şirketleri söz konusu yarım kalan projelerini bitirmek için işe başlayacaktır.

Ayrıca binlerce kişinin çalıştığı inşaat sektörünün yükselen varlığının devam edecek olması da istihdam açısından önemli bir gelişmedir. Konut alımındaki Türk vatandaşlarının sayısındaki artış da Alanya'nın ilerleyen süreçlerde de inşaat sektöründe Türkiye bazında önemli bir bölge olacağını gösteriyor.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.