İşte Alanya’daki yeni plaj düzeni

İşte Alanya’daki yeni plaj düzeni
Alanya plajlarıyla ünlü harika bir ilçedir ve bu güzel ilçenin plajları turizm turistler ve tüm Türkiye için büyük önem taşır. İşte hal böyle olunca Alanya da plajlarında radikal değişime önem verip şu şekilde bir değişime gitmiştir.

Turizm cenneti diye adlandırılan Alanya, son günlerde plaj düzenini yenilemesiyle gündemde kalmayı sürdürüyor. Alanya dünya ve Türkiye turizmi konusunda büyük bir öneme sahip plajlarıyla ünlü bir ilçedir.

Alanya Belediye Başkanı ise haftalık yaptığı encümen toplantısında sahiller plajlar konusunda yeni sahil düzenlemesine gidilmesi gerektiği hakkında bilgiler vermiştir. Başkanın verdiği bilgilere göre ALTİD yani Turistik İşletmeciler Derneğiyle yapılan mutabakata varılan konular arasında belli hizmetlerin aralarına dikkat edilmeli demiştir.

Demeçlerini şu şekilde sürdüren başkan, sahil ve plajlarda yer alan büfeler arasına halk tarafından kullanılabilecek alanların da oluşturulduğunu ve bu mesafelerin de 150 metre olacak şekilde ayarlandığının altını özellikle çizmiştir.

Başkan aynı zamanda Yalı kayalarını kıran işletmelerin de sözleşmelerini gelecek yıl yenilememe kararı aldığını ve ALTİD' e ait işletmelerin alt kiracılarına da verilmeyeceği dile getirmiştir. Aynı zamanda bu kurala uyum göstermeyecek işletmelerin de sözleşmelerini yenilemeyeceğini bizzat dile getirmiştir.

Tüm bunların yanında Alanya Belediye başkanı Galip Dere isimli plajında artık ''engelsiz plaj'' olarak kullanılabilmesi hususunda çalışmaların son aşamaya kadar gelindiğini de müjdeli şekilde duyurmuştur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.