Karavan parklar Alanya'da ormanlık alanların kabusu oldu

Karavan parklar Alanya'da ormanlık alanların kabusu oldu
 Yazar / Alanya Medya
Ormanlık alan olarak belirtilen pek çok bölgede hizmet veren karavan parklar elbette gelenleri memnun ediyordur. Çok sayıda imkanı ile 5 yıldızlı otel aratmayacak durumda olan karavan parkların zararı nedir?

Karavan parklara hiçbir çevreci karşı değildir olamaz da. Ancak söz konusu karavan parklarda gözden kaçan bir durum var. Çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan karavan parklar tıklım tıklım doldurumda.

Bu kadar ziyaretçinin özellikle tuvalet ve duş imkanı neticesinde ortaya çıkan atıklar söz konusu karavan parklar tarafından nereye savunuyor? İlgili atıkların foseptik koyuları tarafından depolanarak doğada erimeye terk edilmesi ve belli kuralların dikkate alınması gerekmektedir.

Ancak bu hassasiyette faaliyet gösteren karavan park sayısı çok az. Ayrıca bazı karavan parkların misafirleri belli atıklarını çevreye bırakmalarından dolayı orman yangınlarına davetiye çıkaran çöpler tehlike saçıyor.

Özellikle orta sınıfın tatil ihtiyacını karşılamak amacıyla çok fazla rağbet gören karavan üretimi ve karavan park işletmeciliği son dönemde otel fiyatlarını çok yüksek miktarlara dayanmasından dolayı bu kadar gözde hale gelmiştir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.