Kentte bazı koşullar sebebiyle terk var Antalya-Alanya

Kentte bazı koşullar sebebiyle terk var Antalya-Alanya
 Yazar / Alanya Medya
Rus vatandaşlar kaynaklı ilçede terkler görülmeye başlandı özellikle Rusların ağırlıklı olduğu kenti boşaltma hareketi ve detayları haberimizde işte ayrıntılar şöyle belirdi peki ya bu yabancı vatandaşların dertler neydi peki ya tam olarak neydi işte detaylar.

Rus-Ukrayna Savaşı'nın ardından Antalya'ya sığınan Ruslar Türkiye'deki ekonomik zorluklar ve değişen yaşam koşulları nedeniyle bölgeyi terk etmeye başladı.

2022 yılında Antalya'da Ruslar arasında artan konut talebi 22 bin satışla zirve yaparken 2023'te bu sayı 12.901'e düşerek ciddi bir azalma gösterdi.

Yükselen enflasyon artan kira fiyatları ve döviz kurundaki dalgalanmalar Rusların Antalya'da yaşamlarını sürdürmesini zorlaştırdı.

Özellikle konut fiyatlarının yükselmesi birçok Rus vatandaşının ev sahibi olma hayalini ertelemesine neden oldu.

Rus şirketlerinin uzaktan çalışma politikalarında yaptığı değişiklikler çalışanlarını kendi ülkelerine dönmeye teşvik ederek Antalya'daki Rus nüfusunda ciddi bir düşüşe yol açtı.

Bu durum Antalya'nın sosyal yapısı ve ekonomisi üzerinde önemli etkiler yaratabilir.

Bir dönem güvenli bir liman olarak görülen Antalya artık Ruslar için cazibesini yitirmeye başladı.

Yaşanan bu değişim sadece Rusların değil Antalya'nın da geleceğini etkileyecek gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.