Malları ipotek edildi, Alanya Belediyesi'nin borcu 4 MİLYAR TL

Malları ipotek edildi, Alanya Belediyesi'nin borcu 4 MİLYAR TL
 Yazar / Alanya Medya
Turizm, tarım kenti olan Alanya'nın Toroslar'dan büyük dertleri var. Son meclis toplantısında ele alınan mali durum gerçeği gözler önüne serdi.

Alanya Belediye Meclisi, gerçekleştirmil olduğu olağanüstü toplantıda belediyenin mali sıkıntılaru üzerinde duruldu. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin toplam borcunun 4 milyar TL'ye ulaştığını ifade ederk, "Bu 4 milyar TL'yi bir çocuk kabul edersek bu çocuk bizden değil arkadaşlar" dedi. Mecliste alınan karar doğrultusunda, belediyenin SGK borçlarını karşılamak için 58 taşınmazı ipotek altına alındı ve 40 milyon TL kredi kullanma yetkisi verildi." dedi.

40 milyon TL tutarındaki kredinin Alanya'nın mevcudiyetini sürdürmek için gerekli olan paranın çok altında olduğu aşikardır. Etkili bir turizm kenti için etkili bir belediye, Alanya özelinde etkili bir belediye için de etkili bir turizm geliri gerekiyor. Alanya Belediyesi'nin önümüzdeki süreçte söz konusu borç durumları ile iligili olarak alacakları tedbirleri hep beraber göreceğiz.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.