Ne çamur kar ediyor ne de file avokadolar ölüyor

Ne çamur kar ediyor ne de file avokadolar ölüyor
Buharlaşmanın tarihi zirveyi gördüğü Alanya'da avokado üreticisi bir çözüm bekliyor.

İlçemizin yüksek getirisi olan tarım ürünlerinden olan avokado üretimi kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya. Söz konusu kulaklık su yokluğundan değil buharlaşma şiddetinden kaynaklanmaktadır.

Buharlaşma şiddetinin son zamanlarda yaşanan sıcak hava sebebiyle tüm canlılar için kritik seviyelere gelmesinden dolayı çiftçiler ürünlerinin üzerine filelerle örterek veya çamurla ürünlerini kaplayarak çözüm bulmaya çalışıyor.

Ancak çözüm avokadonun ihtiyacına göre su vermekte. Bunun içinde ölçülebilir değerlerle hesaplanmış olan Damla Sulama sistemlerinin avokado bahçelerine kurulması gerekmektedir. Bu da çiftçilerin zirai teknik destek alarak yapılacakları pahalı bir işlemdir. Söz konusu durum bu şekilde giderse avokado Market ve manavlarda çok pahalıya satılacak.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.