Ortakçı çıktılar komisyonlarımız düştü dediler Alanya.

Ortakçı çıktılar komisyonlarımız düştü dediler Alanya.
 Yazar / Alanya Medya
Antalya şehri tarihi turistik açılardan ülkeye hizmet eden önemli şehirlerimizden aynı şekilde ilçesi olan Alanya da bu şekilde büyük bir öneme sahiptir. Bunun yanında bu ilçede ve ilde önemli bir sorun da baş göstermektedir ve de bu soruna ilişkin gelişen detaylar oluşabilecek çözümler aşağıda belirtilmiştir.

Antalya'da emlak sektörü fahiş kira ve gayrimenkul fiyatlarının yanı sıra son dönemde yaşanan bir başka sorunla da boğuşuyor.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası artan göçle birlikte emlak fiyatlarının yükseldiği kentte öğretmen doktor avukat ve akademisyen gibi farklı meslek gruplarından bireyler emlakçılara ortak olma talepleriyle sektörde rahatsızlık yaratıyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Gayrimenkul Faaliyetleri Komite Başkanı Hülya Tükenmez bu durumun emlakçıların komisyonlarının yarı yarıya düşmesine neden olduğunu belirtiyor.

Emlakçılar yüksek komisyon getirisi olan gayrimenkulleri kaçırmamak adına bu talepleri kabul etmek zorunda kaldıklarını ancak bunun etik olmadığını vurguluyorlar.

Bu kişilerden gelen taleplerin vergi vermeyen kişilerin sektöre müdahil olmasına ve vergi kaçakçılığı riskine yol açtığı ifade ediliyor.

Antalya’da faaliyet gösteren emlakçı Halit Mert de benzer sorunlardan şikayetçi; özellikle öğretmen doktor avukat gibi meslek gruplarından gelen ortaklık taleplerinin şaşırtıcı olduğunu dile getiriyor.

Mert bu türden faaliyetlerin denetlenmesi ve vergi kaçakçılığı ile ilgili cezai yaptırımların uygulanması gerektiğini savunuyor.

Sektörde yaşanan bu durum emlakçılar arasında ciddi bir gelir kaybına ve sektörde etik dışı uygulamalara yol açıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.