Plakanı Seç Alanya

Plakanı Seç Alanya
 Yazar / Alanya Medya
Yeni illerin plaka sıralaması yapılmaktadır. Peki senin plaka kodun kaç olacak Alanya? Öteden beri plaka konusunda yani daha doğrusu il olma konusunda pek çok haberi çıkan Alanya bu kez plaka seçimi yakın diyebiliriz ve bu durumda hangi plaka koduna sahip olacağın ne zaman il olacağın belli oluyor.

Türkiye'nin il haritasında yapılan yeni düzenlemeye göre 76 ilçe il statüsü kazanarak 82 83 84 ve 85 plaka kodlarıyla yeni iller oluşturulacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) belirlediği kriterler çerçevesinde bu ilçeler nüfus yoğunluğu altyapı imkanları sosyo-ekonomik gelişim ve bölgesel etkileşim gibi faktörlere göre değerlendirildi.

Bir internet sitesinde yayınlanan bu sıralama özellikle Alanya halkı arasında büyük tepki yarattı. Vatandaşlar Türkiye'nin il olma hakkına en çok sahip olan Alanya'nın 82. sırada yer alması gerektiğini savunurken Alanya'nın 85 plaka koduyla değerlendirilmesine karşı çıkıyorlar. Listeye göre 82 plaka kodu Silivri Çorlu Büyükçekmece gibi ilçelere verilirken; 83 plaka Çayırova Darıca Ereğli gibi ilçelere; 84 plaka Bergama Soma Aliağa gibi ilçelere tahsis edildi. 85 plaka kodu ise Alanya'nın yanı sıra Polatlı Erdemli Silifke Kozan gibi ilçelere verildi. Bu yeni düzenleme ile Türkiye'nin yönetim yapısında önemli değişikliklerin yaşanması ve il olma sürecinin hızlanması bekleniyor. Alanya halkının tepkisi sürecin ilerleyen aşamalarında nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.