Resmi kalemden resmi yazı geldi Milyon liralar Buhar Olacak

Resmi kalemden resmi yazı geldi Milyon liralar Buhar Olacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı Alanya'da işletme belgesi olmayan oteller ve izin belgesi olmayan kiralık konutlarla ilgili acentelere uyarıda bulunarak kurallara uymayanlara ceza vermeye başladı işte detaylar.

Buhar olan paraların haberinin detayında şunlar yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Alanya’da işletme belgesi olmayan oteller ve izin belgesi olmayan kiralık konutlarla ilgili olarak seyahat acentelerini uyardıktan sonra kurallara uymayanlara ceza vermeye başladı.

TÜRSAB Alanya Bölge Temsil Kurulu İkinci Başkanı Kerim Yılmaz bu uygulamanın Alanya turizmine düzen getirmesi açısından önemli olduğunu belirtti. Bakanlık belgesiz otel ve kiralık konutlara yüksek cezalar uygulanacağını ve bu kurallara uymayan otellerin seyahat acenteleriyle çalışamayacağını açıkladı.

Kerim Yılmaz özellikle turizm amaçlı konut kiralayan vatandaşların apartman sakinlerinden izin alarak gerekli bildirimleri yapması gerektiğini vurguladı. Bu denetimlerin turizm sektöründe kayıp bütçeyi dengelemek ve düzen sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.