Rus vatandaşlar Türk Vatandaşlara Pazar Alışverişinde Dil Öğrettiler!

Rus vatandaşlar Türk Vatandaşlara Pazar Alışverişinde Dil Öğrettiler!
 Yazar / Alanya Medya
Rus vatandaşları Türkçe ile anlaşamadı kavrayamadılar ve Ruslar Türklere yabancı dil öğretmeye kalktı işte detaylar.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Salı Pazarı bölgede artan Rus nüfusu nedeniyle "Rus pazarı" olarak anılmaya başlanmış ve yerleşik Rus vatandaşlarının alışveriş merkezi haline gelmiştir. Pazara olan yoğun ilgi esnafı Rusça öğrenmeye yöneltmiş böylece pazarcılar müşterileriyle daha iyi iletişim kurabilmek için temel Rusça kelimeleri öğrenmeye başlamıştır. Bu süreçte pazarcılar Rusça öğrenmenin işlerini kolaylaştırdığını ve müşterilerin de zamanla Türkçe öğrendiğini gözlemlemiştir. Bazı Rus müşterilerin Türkçe öğrenme konusundaki isteksizliği esnafların dil konusunda zorlanmasına neden olmaktadır.

Esnaflardan biri olan Yunus D. Rusça öğrenmenin işlerini kolaylaştırdığını belirtirken Faruk Ç. ise bu süreçte yaşadığı zorluklara rağmen müşterilerle iletişimin önemini vurgulamaktadır. Son yıllarda artan Rus nüfusunun işlerine olumlu yansıdığını belirten Uğur Ağırman bu durumun pazarın dinamiklerini değiştirdiğini ifade etmiştir.

Rus müşterilerden Irina Khudiakova ise pazardaki fiyatların uygun olduğunu ürünlerin lezzetli ve satıcıların ilgili olduğunu belirterek pazardan memnun kaldığını dile getirmiştir.

Bu pazar Antalya'daki yerleşik Rus nüfusunun günlük yaşamına dair önemli bir örnek teşkil ederken farklı kültürlerin kaynaştığı bir alışveriş alanı olarak dikkat çekmektedir.

Kaynak - IHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.