Saklandılar Mı Ne Nerede Bu Turistler

Saklandılar Mı Ne Nerede Bu Turistler
Turistlerin nerede olduğunu merak eden ETİK başkanı neredeyse saklandılar mı neredeler ibaresine yaraşır bir bildirimle turistlerin nereye kaybolduğu hususunda bildirimlerde bulundu işte detaylar.

ETİK Başkanı turistlerin neden azaldığını anlatıyor. İşler denetimlerin yetersiz olduğunu ve özellikle kayıt dışı evlerde kalan turistlerin Türk turizmine zarar verdiğini söylüyor.

Bu evler kontrol edilmediği için hem turistler güvende değil hem de devlet vergi kaybediyor. İşler ayrıca kaçak içki üretiminin de denetlenmesini istiyor çünkü bu içkiler hem insan sağlığını tehlikeye atıyor hem de ülkenin turizm imajını bozuyor.

Tüm bu sorunların çözülmesi için daha sıkı denetimler yapılması gerektiğini vurguluyor. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler Türkiye'de turizmde yaşanan düşüşün sebeplerini değerlendirdi.

İşler kayıt dışı konutlar ikinci evler ve rezidansların kontrolsüz kullanımının Türk turizmine büyük darbe vurduğunu belirtti. Devletin vergi kaybına uğradığını ve turizmin bu nedenle zarar gördüğünü ifade eden İşler yasaların uygulanmasını ve denetimlerin artırılmasını istedi.

Kaçak içki üretiminin hem haksız rekabet yarattığını hem de ülke imajını zedelediğini vurguladı. Gerçek turizmcilerin zarar gördüğünü söyleyen İşler devletin yasaları uygulayarak denetimlerle adaleti sağlaması gerektiğini belirtti.

Turizmde denetimlerin arttırılmasıyla hem turist sayısında hem de ekonomik katkıda yeni rekorlara ulaşılabileceğini ifade etti aslında böylesi turizm cenneti bir ülkede turist sıkıntısı çekmek de bambaşka bir ilginçlik konusu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.