Sana Hangi Plakayı Verecekler ALANYA

Sana Hangi Plakayı Verecekler ALANYA
Alanya plaka konusu gündemden düşmüyor peki ya bize hangi plaka kodu verilecek işte konuya ilişkin ayrıntılar işte detaylar.

Alanya turizmde öncü her zaman kendini belli etmesini iyi bilen görseliyle tarihsel özgüleriyle tüm anlamlarda popülerliğini üst seviyeden indirmeyen güzel şehirde plaka konusu gündemde işte detaylar.

Türkiye'nin yeni iller sıralaması ve plakaları konusunda bir internet sitesinde yayınlanan haberde Alanya'ya 85 plaka verilmesi büyük tepkilere neden oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun belirlediği kriterlere göre il olma potansiyeline sahip ilçeler arasında yapılan değerlendirmede 82 83 84 ve 85 plaka numaralarıyla toplamda 76 ilçenin il statüsü kazanacağı açıklandı.

Listeye göre 82 plaka numarasını Silivri Çorlu ve Büyükçekmece gibi ilçeler alırken 83 plaka numarasını Çayırova Darıca ve Ereğli gibi ilçeler aldı.

84 plaka numarasına Bergama Soma ve Aliağa gibi ilçeler dahil edilirken 85 plaka numarasına ise Alanya Polatlı ve Erdemli gibi ilçeler verildi.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte Türkiye'nin yönetim yapısında önemli değişikliklerin yaşanması bekleniyor.

Özellikle Alanya'nın 85 plaka alması vatandaşlar arasında tepkilere yol açtı çünkü birçok kişi Alanya'nın ilk sırada yer alarak 82 plakayı alması gerektiğini düşünüyordu.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.