Şehirleşmeye Kurban Gitti Bakalım Sonu Ne Olacak

Şehirleşmeye Kurban Gitti Bakalım Sonu Ne Olacak
Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde yer alan Eudokias Antik Kenti, hızla artan şehirleşme ve betonlaşmanın olumsuz etkileriyle büyük bir tahribat yaşıyor.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesindeki Eudokias Antik Kenti hızla artan şehirleşme ve betonlaşma nedeniyle büyük tahribata uğruyor.

Tarih boyunca önemli bir tarımsal merkez olan ve bir dönem gezginlerin uğrak yeri olan bu antik kent Roma dönemine ait kalıntılarıyla dikkat çekiyor.

Kentin surları ve akropolisi olmaması onun savunma amacı güden bir tarımsal yerleşim olduğunu gösteriyor.

Su kanalları sayesinde büyüyen Eudokias Hıristiyanlık döneminde büyük bir gelişme kaydetmiş ve bir piskoposluk merkezi olmuştu.

Günümüzde ise taş döşemeli ana caddesi ve bazı kamusal yapıları yok olmuş durumda. Kentin önemli yapıları define arayıcılarının hedefi haline gelmiş ve mezarlar tahrip edilmiş.

Korumasız kalan Eudokias Antik Kenti'nin ayakta kalan su kanalları hala tarım için kullanılmakta.

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün koruma ve kazı çalışmalarıyla bu antik kenti kurtarma çabaları sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.