Tarım kenti Alanya'da pazar neden bu kadar pahalı? Fiyatlar ne durumda?

Tarım kenti  Alanya'da pazar neden bu kadar pahalı? Fiyatlar ne durumda?
Alanya pazar kültürünün olduğu bir ilçe olmayı devam ettire dursun fiyatlar hiç de bir tarım kentinde yaşıyoruz izlenimi yaratmıyor. Peki neden? İşte detaylar...

Alanya'da pazarda domates 35 TL, patlıcan 35 TL, biber 40 TL, salatalık 30-50 TL arasında, taze fasulye 120 TL, Böğrülce 60 TL, Kavun kg 25 TL, Kabak 30 TL, soğan 20 TL, Patates 30 TL Muz kg 35 TL, Marul 30 TL, maydanoz roka gibi yeşillikler 10 TL’den tezgahlarda alıcısını bekledi. Taze fasulye ise pazardaki en pahalı sebzelerin başında gelerek zirveyi korudu.

Fiyatların bu denli yüksek olmasının sebebi ise maalesef tarım arazilerinin inşaat sektörü tarafından kuşatılması. Ayrıca çiftçi de son yapılan zamlarla beraber iyice köşeye sıkışmış durumda. Havaların çok sıcak seyretmesi sebebiyle sulama pompalarının yoğun kullanımına bir de elektrik zamları eklenince çiftçi de ürüne zam yapmak zorunda kaldı.

Bunun yanında tarladan sofraya mantığı bizde pek olmayan bir durumdur. Yani arada olan tarım aracılarının karı da ürünün üzerine eklendiğinde bu fiyatlar ortaya çıkmaktadır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.