Tek çözüm raylı sistem

Tek çözüm raylı sistem
Alanya'da son zamanlarda varlığını iyiden iyiye hissettiren trafik sorunları sebebiyle vatandaşlar arık canından bezmiş durumda. Sıcakta dakikalarca park yeri arayan araç sürücülerinden, ilçe merkezine girmeye çalışan yüzlerce aracın yarattığı kuyruğa ve oluşan trafik sorunu için ise tek çözüm raylı sistemdir.

Son zamanlarda varlığını iyiden iyiye hissettiren trafik sorunu için yol da yapılsa olmadı, ne yapıldıysa olmadı. Çünkü sorun ilçe merkezinin kaldırabileceği kadar araçtan fazlasının ilçe merkezine girmesi engellenemez.

Bu sebeple etkili bir raylı sistem altyapısı için çalışmalara derhal başlanmalıdır. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik seçim öncesinde de bizim belirttiğimiz gibi raylı sistemin faaliyete geçmesi gerektiğini ifade etmişti.

Benzer yapıda bulunan çok sayıda Avrupa ülkesi rampa durumundaki yollara dahi raylı sistem hattını kurmuş durumda. Çözümü bu şekilde bulan Portekiz, Fransa, İsviçre gibi ülkelerin sistemleri incelenmeli.

Yoksa ilerleyen yıllarda yabancı turistlerin aklında Alanya dendiği zaman deniz, kum güneş ve trafik dörtlüsü yer edinecektir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.