Ufukta En Kuvvetli Yağışlar Dikkatli Olalım Lütfen

Ufukta En Kuvvetli Yağışlar Dikkatli Olalım Lütfen
Kuvvetli yağışlar yurdun dört bir yanını sarmışken şimdi de 15 ili kapsayacak geniş kapsamlı bir yağış söz konusu işte konuya ilişkin detaylar şu şekildedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda beklenen kuvvetli yağış nedeniyle 15 il için uyarıda bulundu.

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı özellikle Marmara'nın doğusu İç Anadolu'nun kuzeydoğusu Karadeniz Doğu Anadolu'nun kuzeyi etkilenecektir.

Aynı zamanda Ankara çevreleri Mersin'in doğusu Adana'nın güney ve batısı ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor.

Bu yağışların özellikle Karadeniz kıyıları Artvin Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı belirtiliyor.

Bu kapsamda Ordu ve Samsun için "turuncu" kodlu Artvin Erzurum Giresun Kars Kastamonu Rize Sakarya Sinop Trabzon Zonguldak Bartın Ardahan ve Düzce için ise "sarı" kodlu uyarılar verildi.

Bu uyarılar ilgili illerde yaşayan vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini vurguluyor kuvvetli gelecek yağmurlara karşı kesinlikle çok daha fazla dikkat etmek gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.