Üretici risk altında, standart bir çözüm lazım

Üretici risk altında, standart bir çözüm lazım
Alanya'da tarlalarda ağacında duran avokadolar ve tropikal meyveler risk altında. Peki çözüm nedir?

Buharlaşma oranının çok yüksek olması sebebiyle özellikle tropikal meyvelerin zarar görmesi durumu söz konusudur. Ülkemizde katma değer oranı yüksek olan nadir tarım ürünlerinden olan avokado ve diğer tropikal ürünler yüksek sıcaklıklardan çok olumsuz etkileniyor.

Bunun en temel sebebi ise söz konusu sıcak ve kurak hava sebebiyle had safhaya çıkmış durumda olan yüksek buharlaşma oranı çiftçiyi de zora sokmaktadır. Bazı çiftçiler kil, bazıları file ile buharlaşmayı engellemeye kalksalar da bilimsel bir çözüm şart.

Uygulamada birliğe gidilmesi ise kesinlikle şarttır. Uygulamada birliğe gidilmesi için ise bilimsel tahlillerin yapılması gerekmektedir. Buna göre uygulanacak olan tedbirlerle ilgili olarak vatandaşa ücretsiz destek sunulmalıdır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.