Yabancı Turist Alanya Çarşısını Sevmiyor

Yabancı Turist Alanya Çarşısını Sevmiyor
Geçen Kurban Bayramı da bize gösterdi ki Alanya merkezde bulunan çarşının turist üzerinde ilgi çekici hiçbir yönü yok. Peki neden?

Bunun çok sebebi var. Ancak Fransa'nın Akdeniz kıyısında bulunan şehirlerine ve İtalya'nın Amalfi sahiline baktığınızda bunun neden olduğunu anlayabilirsiniz. Hatta Yunanistan'daki turistik merkezlerde bulunan alışveriş yerlerine şöyle bir bakın Alanya Çarşısı ile arasındaki farkı 2 saniye içerisinde gözleriniz size söyleyecektir.

Elektronik tabelalar, mimari düzensizlik, ortak doku yoksunluğu gibi çok sayıda sebep söylenebilir. Tekstil ürünü satan mağazalarımız bazen bize sanki deniz kenarında bulunan turistik bir ilçede değil de İstanbul Merter'deymişiz gibi bir hava uyandırıyor.

Döner satan tezgahlar da herhangi bir yerdeymişiz gibi bir hava var. Ancak bu şehir Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı esintileri taşımalı. Eğer biz burada turizm işi yapacaksak ülkemize buradan çok yüksek bir katma değer kazandıracaksak bu doku ilçemizde olmalı olmak zorunda.

Kurban Bayramı tatilinde ilçemizde adım atacak yer yoktu. Gidelim esnafa bir soralım bu durum kendilerine ne derece yansımış. Yani turistler gelip şöyle bir çarşıda fotoğraf çekelim, şuradan da bunu alalım, burada bunu yiyelim demişler mi?

Çarşı esnafı ise durumu, eğitimsiz çalışan, kalitesiz ürün, düzensiz şehirleşme ve pahalılığın turizmdeki düşüşün sebepleri arasında olduğunu belirtti. Turistlerin otellerden çarşıya inmemesinin de önemli bir sorun olduğunu vurgulayan esnaf, çarşıda turistlerin ilgisini çekebilecek yapılar inşa edilmemesinin eksiklik olduğunu ifade etti.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.