Yapılan Memnun Edici Oldu Alanya

Yapılan Memnun Edici Oldu Alanya
Turizm denildiğinde her saniyesiyle akıllardan çıkmayan Alanya şehri bambaşka güzelliktedir. Fakat son zamanda bazı olaylarla adı anılınca bu dikkat çekebiliyor işte o konuda yapılan da memnun edici oldu işte detaylar.

Güzel şehir cennet gibi görünen güzellikleriyle muhteşem olduğunu her zaman göstermesini bilen Alanya şehri her bakımdan turistlerin gözdesi şehir olma yolunda çok ileri seviyededir işte detaylar.

Günübirlik kiralamalar için devre mülklerle ilgili yapılan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı ve 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek. Alanya'da bu değişiklik memnuniyetle karşılandı. Değişiklikle devre mülklerin maliklerin ortak kararıyla yönetim şirketleri tarafından kiralanması sağlanacak. Bu karar turizm amaçlı kiralamaların düzenlenmesi ve izin belgesi alınmasını zorunlu kılarak güvenlik ve vergisel açıdan denetimi artırmayı hedefliyor.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili bu düzenlemenin özellikle pandemi döneminde artan günübirlik kiralamalar ve apart otellerin konutlara dönüştürülmesi sonucu oluşan güvenlik ve haksız rekabet sorunlarını gidermek amacıyla yapıldığını belirtti. Sili dengenin korunarak gereğinden fazla konutun bu amaçla kullanılmasının önlenmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.