Yüksek Faizle Gelen Düşüş Konut Fazlalığı Son Durum Antalya

Yüksek Faizle Gelen Düşüş Konut Fazlalığı Son Durum Antalya
Antalya şehrimizde yüksek faiz kaynaklı bir de konuttan kaynaklı konut fazlalıkları fiyatlarda epey bir düşüşe neden oldu işte detaylar.

Haziran 2024'te Antalya'da 4.340 konut satıldı ve bu satışların 2.638'i ikinci el konutlardan oluştu.

Yüksek faiz oranları ve konut fazlalığı nedeniyle ev fiyatlarının düştüğü belirtilirken Antalya yabancılara yapılan konut satışlarında Türkiye genelinde ilk sırada yer aldı.

Yabancılara yapılan satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 451 azalarak 1.440 oldu ve en fazla konut Rusya Federasyonu vatandaşlarına satıldı.

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar yüksek faiz oranları nedeniyle konut satışlarının azaldığını ve ev fiyatlarının düştüğünü ancak faiz oranlarının düşmesi durumunda fiyatların tekrar yükseleceğini öngörüyor.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında yabancıların Antalya'da vergisiz emlakçılık yaparak fiyatları artırdığını ve bu durumun denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Çağlar vatandaşları dolandırıcılara karşı uyararak emlakçıların oda kaydının maliye kaydının ve yetki belgesinin kontrol edilmesini tavsiye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.