2025 ASGARİ ÜCRET NE KADAR? İşte milyonların merak ettiği o cevaplar!

2025 ASGARİ ÜCRET NE KADAR? İşte milyonların merak ettiği o cevaplar!
2025 asgari ücretinin ne kadar olacağı merak ediliyor. Orta Vadeli Program'da öngörülen %41.5 yıl sonu enflasyonu, yeni asgari ücreti etkileyecek. Aralık ayında yapılacak komisyon toplantısında enflasyon oranları belirleyici olacak ve milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli bu durumu yakından takip ediyor.

2025 yılı asgari ücretiyle ilgili merak artarken enflasyon verileri belirleyici olacak. Orta Vadeli Program'a göre 2024 yılı sonu enflasyonu yüzde 41.5 olarak revize edildi.

Merkez Bankası ve diğer kurumların tahminlerine göre enflasyon yüzde 40-49 aralığında olacak. Özellikle Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu tahminleri göz önünde bulundurarak yeni asgari ücreti belirleyecek. Ocak ayında memur ve emeklilere yapılacak zam oranlarında 6 aylık enflasyonun yüzde 13.44 olması bekleniyor.

Her ne kadar asgari ücret emekli maaşları gibi direkt enflasyona bağlı olmasa da komisyon enflasyon oranlarını dikkate alarak değerlendirme yapacak. 2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılmaması nedeniyle yıllık enflasyon rakamları daha da önemli hale geldi. Eğer OVP'de öngörülen yüzde 41.5 enflasyon gerçekleşirse 2025 yılı için asgari ücret bu orana göre belirlenecek ve milyonlarca çalışanı doğrudan etkileyecek.

Kaynak: sabah

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.