Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplarda

Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplarda
Beklenen o ödemeler hesaplara aktarılmaya başlandı. Özellikle çiftçilerin beklediği ödeme artık hesaplarda. Tarım ve Orman Bakanlığı, 406 milyon 577 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı 406 milyon 577 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerin hesaplarına aktardığını duyurdu.

Bakanlık sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada bu desteklerin bereketli ve hayırlı olmasını temenni ederek çiftçilere ulaştırıldığını belirtti.

Paylaşılan detaylara göre bu ödemelerin çeşitli alanlara dağıtıldığı vurgulandı.

Bireysel sulama sistemlerine toplamda 187 milyon 735 bin 315 lira destek sağlanırken kırsal kalkınma yatırımlarına 117 milyon 717 bin 485 lira tahsis edildi.

İpek böceği yetiştiriciliği için 100 milyon 449 bin 600 lira ve hayvan gen kaynakları çalışmalarına 674 bin 600 lira kaynak aktarıldı.

Bu ödemelerin tarım sektöründeki farklı ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olduğu ve çiftçilerin sürdürülebilir üretim yapabilmelerine katkı sağlanacağı ifade edildi.

Tarımsal üretimin devamlılığı ve modernleşmesi için hayata geçirilen bu ödemelerin kırsal kalkınmaya ve tarımda teknolojik yatırımlara da önemli bir destek sunduğu dile getirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı bu tür desteklerin hem çiftçilerin refah seviyesini artırmak hem de tarımsal üretimi güçlendirmek amacıyla düzenli olarak sürdürüleceğini vurguladı.

Ödemelerin çiftçiler üzerinde yaratacağı olumlu etkiyle tarımsal verimliliğin artacağına dair umutlarını paylaştı.

Alanya Medya /ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.