İstanbul turistlerin bir numaralı şehri oldu

İstanbul turistlerin bir numaralı şehri oldu
 Yazar / Alanya Medya
Turizm verileri dikkate alındığında İstanbul tüm zamanların en yüksek rekorunu kırdı.

İstanbul gelen turist bazında tüm zamanların en yoğun dönemini yaşadı. İstanbul geçtiğimiz Temmuz ayında, 1 milyon 905 bin yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Gelen turistler ise en çok İstanbul Havaalanını tercih ettiler. Uçakla İstanbul'a gelenlerin sayısı 1 milyon 832 bin olarak tespit edildi.

Temmuz ayında gemi ile İstanbul'a gelenlerin sayısı geçen yıla oranla %50 oranında artarak 72 bin kişi ile kayıtlara geçti. Söz konusu artışın sebepleri arasında kruvaziyer gemilerin Galataport limanının cazibesine kapılmaları gösterilmekte.

İstanbul, sadece tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda modern ve dinamik yapısıyla turistleri kendine çekiyor. Bunuın yanında gelen turistlerin yaklaşık %30'unun iş amaçlı İstanbu'u tercih etmiş olması da dikkat çekici.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

Kaynak:Turizm Güncel

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.