Alanya'da bu kış çok başka olacak! Esnafa Ekim ayında Turizm şoku

Alanya'da bu kış çok başka olacak! Esnafa Ekim ayında Turizm şoku
Antalya'nın turist rekoltesi bu yıl geçen yılla kıyaslandığında fark attı. Eylül'ün ilk haftasında olmamıza rağmen şehre gelerek popüler ilçe Alanya'yı da ziyaret eden kişi sayısı 10 milyonu aştı.

Antalya bu yıl bambaşka bir turizm deneyimi yaşıyor. Bölge esnafı sonbahar dönemi içinde epey umutlu. Son yıllarda görülmeyen hareketlilik Antalya'nın hemen her köşesinde büyük bir sevinçte yaşatıyor.

Öyle ki bölge esnafı Ekim ayı içinde şimdiden hazırlıklarını yapıyor. Dünyanın popüler turizm bölgeleri arasında yerini alan Antalya, Eylül ayına kadar geçen 8 aylık süreçte geçtiğimiz yılla oranlandığında %8,28 artış yaşayarak 10 milyonu aşkın ziyaretçiyi evinde ağırladı.

Antalya Bu Yıl Rus Akınına Uğradı!

En çok ziyaretçi Rusya'dan gelirken onu Almanya ardından İngiltere takip etti. Antalya'ya Rusya'dan gelen turist sayısı bu yıl ilk kez 600 bini aştı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği başkanı konuyla ilgili Eylül'ün ilk haftasında oluşan verileri paylaşarak Ekim ayında da büyük bir turist akını beklediğini müjdeledi.

“İlk kez görülen bu yoğunluk Eylül'ün ilk haftası itibariyle yabancı turist sayısını 12 milyona çıkardı. Bizler için zor bir sezondu fakat iyi değerlendirdik” diyen Başkan Kaan Kavaloğlu, Eylül ayı boyunca ortalama 76.000 turist beklendiğini de sözlerine ekledi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.