Meclis'ten görülmemiş kıyak! Eksik PRİMliye 3 MÜJDE birden!

Meclis'ten görülmemiş kıyak! Eksik PRİMliye 3 MÜJDE birden!
Meclis gündeminde yer alan eksik primli vatandaşlar için üçlü bir müjde söz konusu işte detaylar.

Eksik primleri olan milyonlarca kişi için Meclis’ten üç önemli müjde geldi. Yeni düzenlemelerle birlikte prim eksiği nedeniyle emeklilik fırsatını kaçıranlar için erken emeklilik yolu açılıyor. Meclis’te görüşülmesi beklenen düzenlemeler kapsamında özellikle 7200 prim gün düzenlemesi birçok kişiye umut veriyor.

SSK’lı ve bağ-kurlu çalışanlar için hazırlanan bu düzenlemeler eksik primi olanların borçlanma yoluyla emekli olabilmesini kolaylaştırıyor. İlk müjde Ekim ayında Meclis’ten geçmesi beklenen prim indirimi. Bu düzenleme ile bağ-kurlular için gerekli prim gün sayısı 9000’den 7200’e düşürülecek böylece 1800 gün prim indirimi sağlanacak.

Bu değişiklik sayesinde bağ-kurlular 5 yıl erken emekli olabilecek ve EYT kapsamına tekrar girebilecekler. İkinci müjde ise kadınlar için doğum borçlanması. Sigorta başlangıcından sonra çocuk sahibi olan kadınlar üç çocuğa kadar ikişer yıllık doğum borçlanması yaparak eksik primlerini tamamlayabilecekler. Bu borçlanma kadınların sigorta başlangıç tarihini öne çekerek emeklilik yaşını erkene alacak.

Bu şekilde çalışan kadınlar 6 yıla kadar erken emeklilik fırsatı elde edebilecekler. Üçüncü müjde ise erkekler için askerlik borçlanması. Sigorta başlangıcından sonra askerliğini yapan erkek sigortalılar en az bir yıl askerlik borçlanması yaparak eksik primlerini tamamlayabilecekler. Bu düzenleme askerde geçirilen süre kadar prim borçlanması yapmayı mümkün kılacak. Böylece eksik primi olan erkekler de borçlanarak emeklilik hakkını kazanabilecek. Bu üç düzenleme sayesinde eksik primi olan milyonlarca kişi için erken emeklilik yolu açılıyor prim borçlanmasıyla emeklilik imkanı sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.