Nasıl yaşayacaklar meçhul! Alanya sezon sonu alarmını gizleyemedi!

Nasıl yaşayacaklar meçhul! Alanya sezon sonu alarmını gizleyemedi!
Turizm şehrimiz Alanya da sezon sonuna yaklaşılırken, belli başlı sektörlerin alarm vermesi gündemi oluşturdu işte detaylar.

Alanya'da yaz sezonunun sona ermesi turizm sektöründe ciddi bir krizi beraberinde getiriyor. Binlerce otel çalışanı işten çıkarılırken özellikle kış aylarında işsiz kalacak olan bu çalışanlar için büyük bir belirsizlik hakim. Yüksek yaşam maliyetleri altında zorlanan birçok çalışan kış aylarını nasıl geçirecekleri konusunda kaygı duyuyor ve birçoğu memleketlerine dönmeyi planlıyor.

Bu göç dalgası gelecek turizm sezonu için önemli bir personel sıkıntısına neden olabilir. Turizme dayalı ekonomisi olan Alanya'da uzmanlar otelcileri kalifiye personeli kaybetmemeleri için uyarıyor. Eğer oteller bu personel kaybını önleyemezse bir sonraki sezonda hizmet vermekte ciddi zorluklar yaşanabilir.

Kalifiye eleman eksikliği hem hizmet kalitesini olumsuz etkileyebilir hem de şehir ekonomisine büyük bir darbe vurabilir. Sezonluk çalışanların bu zorlu süreçte nasıl geçinecekleri belirsizken sektörde istihdam edilen işçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Uzmanlar personel eksikliğinin yeni sezona daha düşük hizmet kalitesiyle yansımasından endişe duyuyorlar. Turizm gelirine bu kadar bağımlı olan bir bölgede bu tür personel kayıpları büyük sorunlar yaratabilir.

Sezon sonu işsizlik problemi ise yalnızca çalışanları değil şehrin tüm ekonomik dengesini tehdit eden bir boyuta ulaşmış durumda. Hem oteller hem de çalışanlar için zorlu bir süreç başlarken turizm sektörünün gelecek sezon nasıl bir yol haritası çizeceği merak konusu.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.