3 branşa atama geldi - ücretli ÖĞRETMENe müjde verildi! MEB

3 branşa atama geldi - ücretli ÖĞRETMENe müjde verildi! MEB
MEB 3 branş için atama ön gördü. MEB aynı zamanda ücretli öğretmenlere müjde dedi işte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024-2025 eğitim öğretim yılında 20.000 ücretli öğretmen ataması yaparak rekor düzeyde bir görevlendirme gerçekleştirdi. Ücretli öğretmenler kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin yetersiz kaldığı durumlarda derslerin boş geçmesini önlemek amacıyla ders ücreti karşılığında çalıştırılırlar ve sadece girdikleri ders saatleri üzerinden ödeme alırlar.

Bu yılki atamalarda en çok sınıf öğretmenliği ve özel eğitim öğretmenliği branşlarına ihtiyaç duyuldu. Sınıf öğretmenliği öğrenci sayısının fazla olduğu ilk öğretim kademesinde önemli bir yer tutarken özel eğitim öğretmenliği ise özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin eğitimi için gerekli görülmektedir.

Özel eğitim öğretmenlerinin görevlendirilebilmesi için belirli kriterler öngörülmektedir; öğretmenlerin özel eğitim öğretmeni ya da rehber öğretmen olmaları veya eğitim fakültesi mezunu olmaları gerekmektedir. Eğitim fakültesi dışından gelen ücretli öğretmenlerin özel eğitim alanında çalışabilmesi için özel eğitim sertifikası almaları istenmektedir.

Bu atamalar Türkiye'deki öğretmen açığının kapatılmasına ve öğrencilerin daha nitelikli bir eğitim almasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Yapılan bu büyük çaplı ücretli öğretmen ataması özellikle sınıf öğretmenliği ve özel eğitim alanlarında yaşanan ihtiyacın giderilmesine yönelik olarak gerçekleştirilmiş olup eğitimin kesintisiz sürdürülmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

Eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik bu adım aynı zamanda öğretmenlerin daha geniş bir kesime ulaşmasını sağlayarak derslerin boş geçmesini önleyecek ve öğrencilerin eğitim süreçlerine daha etkin bir şekilde katılımını mümkün kılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.