Rast gele bırakılmasın artık! Burası bir TURİZM şehri ALANYA

Rast gele bırakılmasın artık! Burası bir TURİZM şehri ALANYA
Alanya son dönemde bu icatların rast gele kenara kıyıya köşeye bırakılmasından fazlasıyla bezmiş durumda işte detaylar.

Alanya’da e-scooter kullanımı kontrolsüz bir şekilde yaygınlaştığı için ciddi sorunlara yol açıyor. Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya e-scooterların kaldırım yol ve özel mülklere rastgele bırakılmasının tehlike boyutunu artırdığını belirtiyor ve geçmişte yaşanan kazalara rağmen yetkililerin gerekli önlemleri almadığını vurguluyor.

Vatandaşlar ise bu durumdan şikayetçi; e-scooter sürücülerinin yayalara çarptığını trafikte tehlikeli anlar yaşattığını ve birçok kazaya sebep olduğunu ifade ediyor. Genç kullanıcıların bilinçsizce kullandığı e-scooterlar şehirde güvenlik sorunlarını daha da büyütüyor. Alanya halkı bu araçların kullanımına ilişkin daha sıkı denetim ve düzenlemeler yapılmasını istiyor. Hem yayalar hem de diğer sürücüler için tehlike yaratan bu durumun çözülmesi gerektiğini dile getiren vatandaşlar yetkililerin konuya duyarsız kalmaması gerektiğini düşünüyor.

Şehir merkezinde e-scooterların kontrolsüz bir şekilde her yere bırakılması trafik akışını da olumsuz etkiliyor. Sık yaşanan kazalar karşısında yetkililerin daha sert tedbirler alması gerektiği görüşü ağır basıyor. Eğer bu soruna zamanında müdahale edilmezse kazaların ve olumsuz sonuçların daha da artması kaçınılmaz olacak gibi görünüyor. Alanya'da e-scooterlarla ilgili artan kazalar vatandaşların can güvenliği endişelerini gündeme taşıyor ve bu konuda acil düzenlemelere ihtiyaç olduğu açıkça belirtiliyor. Denetimsizlik ve düzensiz kullanımdan kaynaklanan bu kaotik durumun daha fazla can ve mal kaybına neden olmadan önüne geçilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.