SANAyi krizi büyüyor! Acilen bir düzen gelmeli - ALANYA

SANAyi krizi büyüyor! Acilen bir düzen gelmeli - ALANYA
Alanya da işler çığırından çıkmadan Alanya sanayi sitesi ve durumlar hakkında düzen gelmesi gerekmektedir işte detaylar.

Alanya'da yaşanan sanayi krizi giderek büyüyen bir sorun haline gelmiş durumda. Sanayi esnafı arasındaki düzensizlik ve fiyat farklılıkları vatandaşlar arasında ciddi rahatsızlık yaratıyor. Vatandaşlar Alanya’daki tamircilerin yüksek fiyatlar talep ettiğini bazı işlemler için binlerce lira fark olduğunu belirtiyor.

Örnek olarak Alanya'da bir tamirin binlerce liraya mal olduğunu ancak başka bölgelerde çok daha ucuza yapılabildiğini vurguluyorlar. Bazı vatandaşlar araçlarının tamiri sırasında karşılaştıkları kötü hizmetlerden şikayet ederken bazen basit sorunların çok daha büyük maliyetlerle çözüldüğünü anlatıyor.

Örneğin bir vatandaş aracının radyatörünün 8000 TL'ye değiştirildiğini ancak parçanın aslında 3500 TL’ye mal olabileceğini öğrendiğini belirtiyor. Bir başkası aracının klimasını tamir ettirmek için gittiği tamircinin sorunu yanlış teşhis ederek gereksiz işlemler yaptığını ve gaz kaçıran klimaya gaz basmaya devam ettiğini ifade ediyor.

Tamir sırasında saygısızlık ve ilgisizlikle de karşılaşıldığına dikkat çekiliyor. Tamircilerin bazen işi doğru yapmadıkları bazı parçaların gereksiz yere değiştirildiği ve işçilik ücretlerinin aşırı yüksek olduğu yönünde iddialar da dile getiriliyor. Her tamirci böyle olmasa da genel kanı Alanya sanayisinde acil bir denetim ve düzenlemeye ihtiyaç olduğu yönünde.

Bu başıboşluk halkın güvenini sarsarken yetkililerden sanayi alanındaki denetimlerin artırılması ve fiyat politikalarının gözden geçirilmesi talep ediliyor. Sanayideki bu kaos sadece esnafın değil belediye ve diğer yetkililerin de sorumluluk almasını gerektiren bir sorun olarak görülüyor.

Not: Aslında bu sadece Alanya şehrine özel bir durumda değil! Diğer şehirler incelense onlarda da bunun kadar olmasa da yaklaşık seviyede belli oranda fiyat değişimleri gözlemlenebilir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.